Wij dragen graag bij. Aan duurzame verbetering van organisaties dicht bij huis, maar ook verder weg. ChangeKitchen is daarom vaste sponsor van kindertehuis La Vecina in Colombia, van Stichting Babungo in Kameroen en van Stichting d’ONS, actief in Suriname.

Stichting La Vecina geeft in de Colombiaanse sloppenwijk La Boquilla in Cartagena aandacht aan kansarme kinderen. Via voorschoolse opvang, basisonderwijs, opvoedondersteuning aan de ouders en sociale wijkprojecten, krijgen de kinderen een kans op een betere toekomst. De school telt zo’n 115 leerlingen die in zeven groepen van maximaal 15 leerlingen les krijgen. Naast onderwijs krijgen alle kinderen voedsel en medische zorg. Meer weten?

Stichting Babungo ondersteunt kleinschalige projecten in Kameroen op het gebied van onderwijs en gezondheidszorg. Zo biedt de stichting kansarme kinderen de mogelijkheid hun school af te maken, door hun schoolgeld, boeken, schriften, schooluniformen en schoenen te betalen. Ook ondersteunt de stichting een medisch centrum dat hulp biedt aan psychiatrische patiënten en hun families, en aan vrouwen en kinderen die besmet zijn met hiv & aids. Meer weten?

Stichting d’ONS zet zich in voor duurzame ontwikkeling op economisch, sociaal en milieu-gebied in Suriname. Jaarlijks kunnen verschillende projecten in Suriname op steun van d’ONS rekenen. Zoals de plaatsing van zonnepanelen in afgelegen dorpen, het ontwikkelen van lesmateriaal voor scholen en de bescherming van de zeeschildpad-nesten tegen stropers. Meer weten?