H1: 6rem / 95% / -0.2rem

H1: 6rem / 95% / -0.2rem

H2: 4rem / 100% / -0.1rem

H2: 4rem / 100% / -0.1rem

H3: 3.5rem / 100% / -0.1rem

H3: 3.5rem / 100% / -0.1rem

H4: 3rem / 100% / -0.1rem

H4: 3rem / 100% / -0.1rem

H5: 2rem / 100% / -0.05rem
H5: 2rem / 100% / -0.05rem
Subtitle: 0.875rem / 182% / 0rem

Body: 1rem / 182% / 0rem

Studiereizen

Wil je jezelf blijven ontwikkelen? Onderzoekend blijven denken? Dan is het slim om regelmatig je vaste post te verlaten. Letterlijk. Door op reis te gaan, ervaar je wat er gaande is buiten je eigen blikveld. Je wordt je bewust van wat er beweegt in de wereld, je leert verbanden zien en krijgt een nieuw perspectief op je eigen visie. Wij organiseren daarom regelmatig studiereizen voor nieuwsgierige professionals. Want niets leert je meer over je eigen denkbeelden, dan je te verdiepen in die van een ander.

Over deze expertise

De eerstvolgende studiereis gaat naar Zuid-Afrika, 3 t/m 11 februari 2024. Ga je mee?

Na terugkeer uit Zuid-Afrika zetten we ons studiereis-programma binnen Europa weer voort, onder de titel Out of office – studiereizen naar de randen van Europa. Toekomstige bestemmingen: Malta en Turkije. Deze reisdoelen bieden elk een interessant kruispunt van drie perspectieven: de globale ontwikkelingen die van invloed zijn op álle landen, de definitie van wat ons bindt binnen geografisch Europa én het lokale perspectief vanuit historisch, cultureel en geopolitiek oogpunt. Aspecten die méér te maken hebben met jezelf, dan je misschien in eerste instantie denkt.

Leer van een ander en ontwikkel je als professional
De verdiepende studiereis naar Zuid-Afrika staat in het teken van het publieke domein, met een focus op de thema’s welzijn, gezondheidszorg en onderwijs. De Europese studiereizen focussen op de positie en rol van Europa in een veranderende wereld. Wordt Europa het openluchtmuseum van deze planeet? Of herpakt het zich en neemt het een nieuwe innovatieve positie in, waarbij de waarde van transparantie, duurzaamheid, diversiteit, inclusie en democratische grondbeginselen centraal staat? En wat betekent dat voor publieke sectoren als onderwijs, zorg, veiligheid en overheid? Deze vragen vormen een rijke context voor Nederlandse professionals om te leren, te onderzoeken en te reflecteren op het eigen perspectief.

Al onze reizen zijn georganiseerd op basis van een beproefd recept: met een kleine groep deelnemers (maximaal 14) reizen we naar de plaatsen van bestemming. We gaan in gesprek met studenten, (politieke) bestuurders, historici en andere professionals. We kijken achter de schermen bij verschillende soorten organisaties en komen op onverwachte plekken. Samen gaan we de discussie aan, toetsen we denkbeelden en mogelijkheden. We stellen onszelf vragen als ‘Hoe hangt dit samen met mijn eigen drijfveren en visie? Wat kan ik met deze ervaring doen, vanuit mijn eigen positie?’. We scherpen onze inzichten en proberen zo veel mogelijk te leren. Van de inwoners van het land, maar ook van elkaar.

Inschrijven voor de studiereizen naar Malta en Turkije kan vanaf een half jaar voor vertrek. Heb je vragen, of wil je alvast vrijblijvend je interesse kenbaar maken voor een volgende reis? Neem dan contact met ons op via studiereizen@changekitchen.nl.

Neem contact op